Ligging

Op een korte loop afstand heb je bij de camping Autocamp Ljubanishta een supermarkt, restaurant waar je heerlijk kan lunchen of dineren en een strandbar welke aan camping strand ligt, waar je lekker kan ontbijten, lunchen of alleen een drankje kan benutten. Tegen een betaling kan je daar ook gebruik maken van een strandbed aan het het prachtige meer van Ohrid. (Deze faciliteiten zijn alleen in het hoogseizoen van de zomer open)
Dichtbij zijnde supermarkt is in Pestani (15 km) en in het centrum van Ohrid (28 km) waar je meerdere keuzes hebt, zoals verschillende grote supermarkten met een ruim assortiment, slager, dagelijkse grote markt met verse fruit & groente, diverse biologische Macedonische producten. Waarvan de maandag een echte aanrader is om een bezoekje aan de markt te brengen, er komen dan boeren uit de regio met hun biologische producten. 

Op 4km afstand bevindt zich het mooie klooster Sveti Naum. Het klooster staat erom bekend dat er veel pauwen te vinden zijn. Waar niet alleen het mooie klooster te bezichtigen is, maar ook de mooie bronnen van het water. Hier ligt een prachtig watergebied met een schitterende natuur er omheen. Waan je even weg in een paradijs. Stap in een roeiboot en laat je door al dit moois doorvaren. Als mooie afsluiter kan je bij diverse restaurantjes heerlijk lunchen of dineren.

De mooie historische stad Ohrid welke op 28 km afstand ligt, met haar veel mooie bezienswaardigheden. Ohrid is rijk aan monumenten, waaronder het antiek theater van Ohrid en is om die reden opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO onder de inschrijving Natuurlijk en cultureel erfgoed van de regio Ohrid. Kenmerkend is het Fort van Samuel dat op de heuvel boven de stad ligt. De stad Ohrid ligt aan de rand van het Nationale Park Galičica; veertien dorpen in de gemeente liggen binnen dit natuurgebied. Waaronder Ljubanishta. Nationaal park Galicica dat bekend staat om paragliden en mooie bergwandelen wat uw vakantie tot een geweldige ervaring maakt die u zich lang zult herinneren.

Deze natuurlijke schoonheden maken deze plek speciaal en uniek